Archívumban: ‘Allergia’ Kategoria

Túlélőkalauz parlagfű allergiásoknak

Javában tart a pollen szezon, a csalánfélék virágporának koncentrációja ugyan lassan csökken, de ezzel párhuzamosan erősödik a leggyakoribb és legtöbb panaszt okozó allergén növény, a parlagfű pollenszórása. Olvasd tovább a hírt »

Allergia megelőzés – a fogantatás pillanatától!

Az utóbbi évtizedekben ugrásszerűen megemelkedett az allergiás betegek száma. A magyar lakosság harmada szenved valamilyen allergiás betegségben. Olvasd tovább a hírt »

Allergiatesztek a patikákban

Sokan panaszkodnak a tipikus tünetekre: tüsszögés, folyós, eldugul orr, könnyezés, viszkető szem vagy a torok. Olvasd tovább a hírt »

A bélflóra megváltozása állhat az allergia hátterében

Egyes bélben élő baktériumok az allergia nagyobb arányát, krónikus gyomorbántalmakat, sőt elhízást okozhatnak. Olvasd tovább a hírt »

A légzés szabadsága

A parlagfű szezon előtt, augusztus 1-jén indul a fiatalokat megszólító orrmonolog.hu allergiaellenes szolgáltató portál. A WHO a betegek számának rohamos növekedésével számol, és előrejelzéseik szerint 2025-re a világ népességének 50 százaléka allergiás lesz. Olvasd tovább a hírt »

Szokatlanul agresszív allergiaszezon várható! Mit tehetünk?

Idén az elmúlt éveknél is többen szembesülhetnek az allergia súlyos tüneteivel, mivel a május-júniusi esőzések után koncentráltabban és várhatóan hosszabb ideig lesz pollennel telített a levegő. Az ezzel párosuló kánikulai hőség pedig tovább fokozza a problémát. Olvasd tovább a hírt »

Parlagfű: A fullasztó gyom

A parlagfű kis mennyiségben folyamatosan jelen van a korábban bolygatott, szántott, jelenleg regenerálódó tájban, de tömegesen csak a nemrég felhagyott mezőgazdasági területeken fordul elő. Az erdős tájrészekben a terjedés legfőbb okozója az ember! Hogyan védekezhetünk az allergén gyom ellen? Olvasd tovább a hírt »

Tipp
Hírdetés