Archívumban: ‘Stressz’ Kategoria

Tíz egyszerű tipp stressz ellen

A felgyorsult élettempó, az állás elvesztésétől való félelem, az időjárás hirtelen változásai – megannyi tényező, amelyek miatt mind többen panaszkodunk a stresszre. Olvasd tovább a hírt »

Stresszesebb vagy, mint gondolnád?

Ha állandó stresszben élsz, a tested hozzászokik a stresszhormonok támadásához – így a stressz tünetei már fel sem tűnnek. Pedig érdemes felfigyelni rájuk, hogy tehess az életedet megkeserítő feszültség ellen. Lássuk, mi minden utalhat arra, hogy több stressz van az életedben, mint gondolnád. Olvasd tovább a hírt »

Miért okoznak függőséget a nyugtatók?

A benzodiazepinek csoportjába tartozó szerek – például a Xanax – ugyanazokat a potenciálisan függőséget okozó agyi “jutalmazási útvonalakat” használják, mint a heroin vagy a kannabisz – közölték svájci kutatók eredményüket a Nature tudományos magazin csütörtökön megjelent számában. Olvasd tovább a hírt »

Mik a krónikus fáradtság okai?

A téli időszakban reggelenként nehezünkre esik kikelni az ágyból, a rövid és hideg nappalok miatt könnyen kedvetlennek érezzük magunkat. Ha a rosszkedv nem múlik és hónapokon át tartós fáradtság és letargia lesz úrrá rajtunk, már fontos komolyan vennünk a panaszokat. Olvasd tovább a hírt »

9 hasznos tipp a görcsölő hasra

Az imént jöttél vissza a téli szünetből és máris görcsben áll a gyomrod a főnöktől? Vagy még a karácsonyi áldott, tányérdobálós családi hangulatot nem tudtad elfelejteni? Feszültséget így vagy úgy, mindannyian kapunk, nem lehet elmenekülni előle. De nem is kell. Olvasd tovább a hírt »

3 hatásos fegyver a stressz ellen

Ne gondold, hogy nincs gyógyszer a stresszes életre: íme 3 stresszmentesítő trükk.

1. Minden reggel koncentrálj egy apró, örömteli dologra, ami aznap vár rád (például egy habos kávé a délutáni kávészünetben), és egy nagyobb, várva várt eseményre (például a hétvégi bulira). Olvasd tovább a hírt »

Túlpörögtél? 3 módszer stressz ellen!

Előző cikkemben a stresszkezelési módszerek közül kitértem a sportra, a cigarettához, alkoholhoz hasonló káros szenvedélyekre és más, finomabb módszerekre. Ezúttal három újabb technikát veszek sorra. Olvasd tovább a hírt »

Tipp
Hírdetés